Vasko Popa | Jana Beranová | Panda van der Raaf

Het is 1970 en Jana Beranová, Tsjechische van geboorte maar dan al zo’n 20 jaar wonend in Rotterdam, bevindt zich op de eerste editie van Poetry International tussen werelddichters. Een ervan kijkt haar aan met “van die droeve wolvenogen”, zijn naam is Vasko Popa. Hij wil die avond uit zijn reeks ‘spelen’ voorlezen, poëzie als spel met ons bestaan. Jana leest en herleest. Tuimelt van verbazing naar verbazing. “Het is Samuel Beckett, maar menselijker. Een stoelpoot die lief gebaart! Ik zie een keukenstoel. Natuurlijk, fauteuils hebben armen. Absurd. Een merkwaardige herkenning.”

Jana raakt gefascineerd en begint aan een vertaling. Ze raakt het manuscript helaas kwijt en komt dat vele jaren later weer tegen. De magie van het werk blijkt overeind gebleven, haar fascinatie voor het absurdistische werk van Vasko Popa is even sterk als destijds. Jana besluit de teksten opnieuw door te nemen en vraagt Panda van der Raaf het werk met kunst te verrijken. Het resultaat is fenomenaal en is vanaf 15 december 2023 voor iedereen te bewonderen en verkrijgbaar.

PRESENTATIE | vrij. 15/12/23, 15:00 uur, Boekhandel Donner, Rotterdam
De presentatie van deze bundel is vrijdag 15 december 2023 om 15:00 uur in Boekhandel Donner (Coolsingel 129, Rotterdam). Op de presentatie zal uitgever Pieter Kers met Jana Beranová en Panda van der Raaf in gesprek gaan over deze publicatie. Aansluitend zal Jana zelf voorlezen uit het werk en uiteraard kan het boek ter plaatse aangeschaft worden. Na de presentatie vindt de uitreiking van de Jana Beranová-prijs aan Wim T. Schippers plaats.

KLIK HIER - voor meer informatie over het boek. 

Boekhandel Donner

Zindruk SEO

Zindruk SEO

Slim taggen - gemakkelijk SEO lees verder 

Flyer | Folder | Poster

Flyer | Folder | Poster

Goed ontwerp - drukwerk lees verder 

© copyright 2022 - Zindruk